Data in de Cloud

U wilt uw data up to date houden op zowel uw pc als laptop? Of wellicht maakt u wel eens gebruik van een openbare pc, waar u gemakkelijk bij uw bestanden moet kunnen. Werken in de Cloud is dan dé oplossing voor u. 

Open365 is het gratis Open Source alternatief voor Microsoft Office 365 en Google Docs. Met Open365 kunt u online in de Cloud documenten bekijken, aanmaken of bewerken en bestanden synchroniseren. U kunt het gebruiken via een webbrowser, clients downloaden voor Windows, Mac of Linux desktops of u kunt het gebruiken voor Android. Open365 heeft gelijkenissen met Microsoft Office 365. Het voordeel van Open365 is echter dat u het product op een server kunt installeren en de oplossing on-premise kan hosten.
 

Verschil andere oplossingen

Waar andere oplossingen werken met een speciale webversie van een bepaald software pakket, levert Open365 de volledige LibreOffice omgeving. Deze LibreOffice versie werkt niet lokaal op de desktop, maar op een centrale lokale server bij de klant. Wanneer u zich aanmeldt voor Open365 wordt er automatisch een e-mailadres aan u toegewezen. Dit adres gebruikt u om in te loggen op de webservice en uw mail te bekijken.
 

Mogelijkheden Open365

Wanneer u gebruik maakt van Open365, kunt u mappen of individuele bestanden delen, bewerken of verwijderen. U kunt zelfs nieuwe files direct uploaden naar de webinterface en uw favoriete webbrowser. Een andere interessante feature van Open365 is dat u nieuwe mappen op het web kan aanmaken. Deze mappen kunt u, indien u dat wenst, encrypten. Op deze manier kunnen mappen en bestanden alleen geopend worden met het juiste wachtwoord. Dit wachtwoord is niet gelinkt aan het wachtwoord van uw account.

De mappen en bestanden die u aanmaakt of bewerkt, kunt u delen met individuele personen of een groep gebruikers. Bovendien kunt u de volledige controle krijgen over gedeelde links. Aangepaste documenten kunnen in de Cloud bewaard worden of lokaal op uw apparaat. De opslaglimiet is 20 GB. Echter, als het product wordt gehost vanuit een eigen datacenter is de implementatie niet gebonden aan deze limiet. Bij Smoose wordt uw Cloud-oplossing in ons datacentrum in Amsterdam of op uw eigen server gehost. Uw data staat gegarandeerd alleen in Nederland op een server. Hierdoor kunt u prettig werken met uw eigen systeemvoorkeuren. 
 

Privacy en security

Met onze Cloud diensten bepaalt u zelf wie er toegang heeft tot bepaalde mappen en bestanden. Medewerkers kunnen hierdoor alleen bij de bestanden waarvoor ze geautoriseerd zijn. Bij Smoose vinden wij beveiliging van onze servers en ICT diensten zeer belangrijk. Samen met ICT securityspecialist Glasswall werken we voortdurend aan de veiligheid van onze Cloud diensten.
 

Voordelen:

  • Uw data in Nederland
  • Gedegen ICT Security: ISO 27001
  • Dagelijkse back-ups
  • High available omgeving
  • 24/7 monitoring van uw ICT diensten
  • Vast bedrag per maand
     

Meer informatie over onze Cloud diensten?

Wilt u meer weten over de Cloud diensten en oplossingen van Smoose? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 088 627 0300 of u kunt een mail sturen naar info@smoose.nl.

Contact opnemen